Asser Lindgren – Elämä ei tuntunut elämisen arvoiselta


Asser yritti täyttää sydämessään olevaa tyhjää kohtaa erilaisilla asioilla. Elämä ei tuntunut elämisen arvoiselta.
– Käytin alkoholia 15-vuotiaasta lähtien kunnes tulin uskoon. Olin sekakäyttäjä, käytin alkoholia ja tabletteja. Tulin lopulta siihen pisteeseen, että olin kyllästynyt elämääni.

Eräänä iltana Asser sai tarpeekseen ja sanoi Jumalalle: ”En jaksa enää tätä elämääni! Täytyy olla jotain parempaa ihmisen elämässä!”
– Heräsin eräänä yönä siihen, kun kirkas valo täytti huoneen. Luulin, että nyt Jeesus on tullut hakemaan omansa pois ja minä olen jäänyt tänne maahan.
”Jumala, jos olet todellinen ja olemassa, niin pelasta minut, mä haluan, että mun elämä muuttuu”, Asser anoi.

Parin viikon päästä sukulaismies soitti ja pyysi mukaan Hartwall Arenalla järjestettävään Reinhard Bonnken pitämään evankelioimiskokoukseen. Asser lähti mukaan, kun ei muutakaan tekemistä ollut. Jo parkkipaikalla Asserille tuli tunne, että tämä on pyhä paikka, ja hän jätti tupakka-askit pois taskusta.
– Kuuntelin kokoukset alusta loppuun asti. Jumalan Henki kosketti minua. Ajattelin, että kun kokous loppuu ja esitetään alttarikutsu, niin minä haluan antaa elämäni Jumalalle.
– Istuin piippuhyllyllä, ja kun kutsu alttarille tuli, lähdin juosten alas, mutta jo puolivälissä juutuin ruuhkaan. Ajattelin, että en voikaan tulla uskoon, kun en pääse alas.
– Samalla hetkellä Jumalan Henki kosketti minua. Jalat lähtivät alta, lyyhistyin lattialle, ja tunsin, että jotain ihmeellistä tapahtuu mun elämässäni. Hirveä taakka ja paino otettiin pois harteiltani. Tunsin, miten Jumalan rakkaus täytti sydämeni ja elämäni. Nousin ylös ja huusin kovalla äänellä, että olen tullut uskoon! Jeesus on pelastanut mut!
– Ikinä ennen en ole kokenut sellaista rakkautta ja huolenpitoa kuin sillä hetkellä. Tunsin, että elämääni tuli muutos. Tyhjä kohta sisimmässäni täytettiin. Viinan, tupakan ja tablettien käyttö loppui siihen.
– Tunsin, miten Jeesus lähti ohjaamaan elämääni.

Raamatusta Asser luki, että hänen on mentävä seurakuntaan ja kasteelle.
– Niin sitten menin (Vantaan) Minttukirkkoon ja sain lähteä palvelemaan Herraa.
– Sanon sinulle, ystäväni, joka et tunne vielä Jeesusta: Jumala voi muuttaa elämäsi! Ota vastaan pelastuksen armo. Jos elät sellaista elämää, joka ei tunnu elämisen arvoiselta, jos olet masentunut tai murheissasi, niin Jeesus voi muuttaa elämäsi, niin kuin Hän muutti minun elämäni.