Erika – Ei enää pelkoja


Lahtelainen perheenäiti Erika, 48, teki uskonratkaisun yli 40-vuotiaana.
– Reppuun oli siihen mennessä ehtinyt kerääntyä kaikenlaista, hän kertoo.
– Lapsuuteeni kuului paljon pelkoja ja painajaisunia. Spiritismi ja henkivaltojen asiat kiinnostivat minua. Mitä vanhemmaksi tulin, sitä syvemmälle menin siihen kaikkeen. Olin tosi kiinnostunut kauhuelokuvista, muita elokuvia en halunnut katsoa.
– Pelkoni eivät helpottaneet vaan päinvastoin pahenivat.

Erika jäi kiinni New Ageen ja kävi vaihtoehtohoidoissa.
– En tiennyt mistä on kyse ja minkä kanssa olin tekemisissä. Aloin olla jumissa. Tunteeni alkoivat olla kuolleet. Alkoholia käytin raskaasti. Nukuin vain kaksi tuntia kerrallaan ja heräsin painajaisuniin.
– Olin jyrkänteen reunalla, kun kohtasin elävän Jumalan. Aiemmin en ollut valmis kuuntelemaan Jumalaa. Minun piti käydä syvällä, Erika sanoo.
– Suunnittelin tekeväni itsemurhan. Olin silloinkin humalassa, kun koin, että Jumala puhui minulle: ”Erika, alkoholinkäyttö loppuu tähän.”
– Oli yö ja olin täynnä pelkoja ja ahdistusta. Soitin äidilleni, joka on kristitty. Hän tiesi heti, että olen vihollisen kanssa tekemisissä. Juttelin hänen kanssaan koko yön ja hän rukoili puolestani.
– Seuraavana iltana olin valmis kuuntelemaan Jumalaa. Pappi ja muita kristittyjä oli paikalla, kun nöyrryin ja tein uskonratkaisun.
Samassa tilanteessa Erikan mies teki uskonratkaisun ja kaksi kuukautta myöhemmin heidän kymmenvuotias poikansa. Myös koko sukuun asia vaikutti.

Erika vapautui heti alkoholista ja koko iän jatkuneesta tupakanpoltosta.
– Pelot olivat vähän hankalampi juttu, niistä eroon pääsemiseen on mennyt useampi vuosi, mutta Jumala on vapauttanut niistäkin.
– Minulla oli hirveä esiintymispelko, mikä oli hankalaa, koska jouduin esiintymään ihmisten edessä. Jumala on ihmeellisellä tavalla vapauttanut myös tästä pelosta.
– On niin paljon, mitä Jumala on tehnyt! Minun ei tarvitse kantaa sitä vihaa ja ahdistusta täynnä olevaa reppuani, vaan Jeesus on kuollut puolestani ristillä. Olen saanut jättää Hänelle vihani, pelkoni ja huonon olon. Hän rakastaa minua ja hyväksyy minut sellaisena kuin olen. Minun ei tarvitse yrittää, olen riittävä Hänelle.
– Jumala on opettanut minulle, että ei ole olemassa harmaata aluetta, jossa toinen jalka on New Agessa ja henkimaailman asioissa. On olemassa hyvä ja paha. Meidän jokaisen on päätettävä, kumman valitsee. Minä valitsin Jeesuksen enkä ole päivääkään katunut.