Harry Wallin – Pohjalainen tarina


– Uskontarinani on tyypillinen pohjalainen tarina. Kotini oli Seinäjoella. Isä, äiti, veli ja minä kävimme kirkossa. Osallistuin myös Seinäjoen seurakunnan lapsi- ja nuorisotoimintaan, poikakerhoihin ja leireihin.

Aikuistuttuaan Harry lähti veturinkuljettajauralle Hyvinkäälle, Kouvolaan ja Tampereelle, avioitui ja sai kolme lasta ja yhdeksän lastenlasta.
– Elämä vei, uskonto jäi taustalle, hän kuvailee menneitä vuosia.

Vaimon kuolema 2007 pysäytti:
– Aloin ajatella muutakin kuin politiikkaa, ay-liikettä ja jokapäiväisiä asioita.
– Tuli mieleen, että mitä jos itselle käy samalla lailla, että kuolema korjaa, onko minulle taivaspaikka varattuna?

Harry tapasi nykyisen vaimonsa Ullan, joka oli aikanaan käynyt helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa, muun muassa Niilo Yli-Vainion tilaisuudessa.
– Lähdimme yhdessä ennakkoluulottomasti Seinäjoen Helluntaiseurakunnan Sateet lähetä -iltoihin ja muihin tilaisuuksiin kuuntelemaan musiikkia ja puheita. Viihdyin, siellä oli positiivinen vastaanotto ja erittäin hyvä sana.
– Ratkaisun hetki oli 12.12.2012, kun entinen kansanedustajakollegani Marja-Liisa Tykkyläinen tuli Seinäjoelle ja johtava pastori Martti Kallionpää pyysi tilaisuuteen mukaan.

He sekä pastori Kari Niemi menivät tilaisuuden jälkeen kahville.
– Yllättäen Marja-Leena kysyi, voisivatko he rukoilla minun puolestani.

Rukouksen aikana Harry koki syvää lämpöä sydämessään.
– Totesin, että tämä tie on nyt valittu. Olen tullut elävään uskoon uudelleen.

Harry meni kotiin ja kertoi tapahtuneesta vaimolleen, joka ilahtui suuresti. Vuoden kuluttua Harry ja puoliso menivät kasteelle, liittyivät helluntaiseurakunnan jäseniksi ja tunnustivat seurakunnan edessä uskonsa Jeesukseen Kristukseen.
– Se oli hieno hetki enkä ole sitä päivääkään katunut.
– Sen jälkeen olen saanut paljon hyviä uusia ystäviä, kuullut erinomaisia puheita ja nauttinut hyvästä hengellisestä musiikista.
– Sanoisin sinulle, että ota rohkea askel! Käy kirkossa ja tutustu seurakuntiin. Sen kautta luulen, että löydät elävän uskon. Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta, Harry siteeraa Raamatun Roomalaiskirjettä luku 10 jae 17.
– Toivotan sinulle Jumalan siunausta kuluvalle vuodelle!