Johanna – Perheeni ei halunnut minua, mutta Jumala halusi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


– Synnyin valmiiseen perheeseen. Siellä oli äiti, isä ja kolme teini-ikäistä lasta. Minä en puuttunut sieltä. Olin vahinko, ei-toivottu lapsi, kertoo Johanna Pahkala silmät kosteina.
– Olisinpa tiennyt silloin, että sillä ei ole väliä, koska Jumala on halunnut minut maailmaan! Mutta en tiennyt.
– Kuinka kärsin siitä, kun äitini aina kertoi, miten oli halunnut abortin, mutta lääkäri ei suostunut tekemään sitä.

Johanna opetettiin siihen, että rakkaus pitää ansaita. Tekemällä työtä enemmän ja paremmin kuin muut. Ihmissuhteissakin rakkaus pitää ansaita. Eikä koskaan voi tehdä niin paljon, että rakkautta saisi riittävästi.
– En tiennyt silloin, että rakkautta ei tarvitse ansaita, sillä Jeesus on kuollut puolestani ja antanut ansaitsemattoman rakkauden.
– Koetin kaikin tavoin ansaita paikkani tässä maailmassa. Jumala puhui minulle, mutta en osannut kuunnella. Lopulta hän veti kaikki matot altani.
– Olin pienen eronnut lapsen yksinhuoltajaäiti. Olin taloudellisesti, henkisesti, kaikin tavoin ihan kuralla.
– Hain jotain. Kristinusko ei ollut vaihtoehto – se on heikkojen uskonto, koska siinä ei tarvitse tehdä mitään. Idän uskonnot olivat mielenkiintoisempia. Hindulaisuus, buddhalaisuus… jooga oli tosi jees.

Uskontokokeilut veivät Johannan elämän entistä huonompaan suuntaan, kunnes lopulta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kristinusko.
– Rupesin tutkimaan kristinuskoa järjellä. En sydämellä enkä ajatuksella. Tiesin, että olen löytänyt jotain, mutta en päässyt kiinni siihen, koska en ymmärtänyt.
– Luin sitten jostakin, että ei ole pakko ymmärtää kaikkea, vaan riittää, että uskoo! Se oli se hetki, joka muutti kaiken.

Jonkin aikaa oivalluksen jälkeen Johanna oli tilanteessa, jossa hänen puolestaan rukoiltiin.
– Koin valtavan Jeesuksen läsnäolon.
– Eivät kaikki ongelmani loppuneet, elämässäni on edelleenkin hankalia asioita. Mutta minun ei enää tarvitse olla yksin. Minulla on aina Jeesus vierelläni, kaikissa asioissa, en koskaan enää ole yksin. Vaikeuksia tulee ja menee, mutta määränpää on selvä. Kaikki on nyt ihan erilaista.
– Haluan sanoa sinulle: Tule kotiin! Siellä on paikka sinulle!