Jouni Korpela – Antoisaa elämää

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


– Voin täydestä sydämestäni suositella uskoa kaikille ystävilleni ja niille, jotka eivät minua tunne. Tämä on todella antoisaa elämää, ei mitään kummallista, vaan ihan normaalia elämää. On mahtavaa tietää, että on joku korkeampi voima, joka tietää, miten minunkin asiani on hyvä mennä.

Näin sanoo seinäjokelalainen Jouni Korpela, 37, aviomies ja kolmen tyttären isä. Työssään hän on tekemisissä lasten ja nuorten parissa, sillä hän vastaa toimitusjohtajana lastensuojelun kolmesta yksiköstä Seinäjoella.

Jouni kertoo, että hän vietti tavallinen, turvallisen lapsuuden kotonaan Soinissa neljän nuoremman sisaruksensa kanssa. Isä oli palopäällikkö ja äiti oli pankissa töissä.

– Erikoista oli, että vanhempani kuuluivat helluntaiseurakuntaan. Siten uskonasiat tulivat tutuiksi jo lapsena.

– 12-vuotiaana en ollut mikään suuri syntinen eli siihen liittyen minulla ei ollut erityisiä tunteita, mutta tein silloin päätöksen: haluan lähteä seuraamaan Jeesusta ja kannattamaan lapsuudenkodin hyväksi koettuja arvoja.

– Monesti näihin uskonasioihin liittyy pelkoja, mutta minulla on ollut aina turvallinen olo niistä, koska vanhempanikin toivat tervepäisesti uskonasioita esille.

– Tiedän, että joku korkeampi voima on olemassa, pitää minusta huolta ja antaa minulle viisautta sellaisissakin asioissa, joissa oma viisauteni loppuu.

– Nyt, kun minulla on omia lapsia, niin haluan omassakin perheessäni pitää esillä uskonasioita.