Nicklas – Olin peliriippuvainen ja jäin peleihin koukkuun


– Olin peliriippuvainen pienestä pitäen. Jäin kaikenlaisiin peleihin koukkuun ihan lapsesta asti, kertoo Nicklas, 22.

– Kaikki alkoi pelikoneista. Olin koukussa pitkävetoihin, tulosvetoihin ja monivetoihin. Raha on ollut iso tekijä elämässäni.

– Kun täytin 18, elämäni lähti lapasesta. Aloin pilata luottotietojani. Otin pikavippejä ja pelasin niillä rahoilla. Otin osamaksupuhelimia ja myin niitä.

– Sain mahdollisuuden maksaa kaikki velkani pois. Pääsin hyviin töihin ja tienasin hyvin. Mutta menot vaan kovenivat. Aloin käydä baareissa tosi paljon. Illat kuluivat BlackJack-pöydissä. Tuli pelattua isoilla panoksilla.

– Loppupeleissä kävi niin, että velkaannuin kaikille mun kavereilleni. Aloin ottaa heiltä tosi paljon velkaa isoilla koroilla. Jouduin toiseen pikavippikierteeseen kavereilleni.

– Jossain kohtaa hurahdin raveihin. Ravihevonen kuoli ennen lähtöä. Mietin, että mun on pakko lopettaa ennen kuin menee maat, talot ja mannut, kuten on sanonta. Olin kaksi kuukautta pelaamatta. Sitten sorruin, ja siitä lähti alamäki.

– Multa meni vuokrakämppä eikä mulla ollut kämppää enää. Aloin tehdä petoksia eli huijaamaan ihmisiltä rahaa ja tavaraa. Jouduin rikolliskierteeseen.

– Jossain kohtaa sitten soitin kavereilleni. Mulla oli oikeasti kaikki mennyt. Mulla ei ollut kämppää, sukulaisiin oli mennyt välit ja olin sinne monta tuhatta euroa velkaa.

Uskovainen kaveri

– Uskovainen kaverini Ulvilasta Markus sanoi, että ”Tule mun tyköni, saat katon pääsi päälle ja saat ruokaa, mä ruokin sua.”

– Mä sitten jatkoin vaan pelaamista. Tein rikoksia. Myin huumeita ja yritin sillä tavoin tehdä itselleni jotain elämää.

– Kävin mammani tykönä käymässä, ja hän itki, että ”Eikö olisi jo aika tunnustaa kaikki rikokset, sulle tulisi paljon parempi mieli.” Hän on uskovainen.

– Olin hänen tykönään yksi kerta ja värkkäsin taas jotain petoshommia. Hän soitti kaverilleen ja puhui: ”Et tiedä mitä rakas Taivaan Isä on taas tehnyt, meidän suvussa tapahtui sellainen suuri ihme. 3,5-vuotiaan Hugon (Nicklaksen serkku Ruotsissa) korvat parantuivat ihmeellisellä tavalla! Hän oli mennyt jo leikkauspöydälle. Aamulla hän oli sanonut, että Jeesus paransi korvani. Ja ne olivat parantuneet!”

– Silloin ensimmäistä kertaa mietin, että onko oikeasti olemassa Jumala vai ovatko sukulaiseni hulluja.

– Menin Markukselle yöksi. Aamulla ovikello soi. Markus oli kertonut jo minulle yhdestä Nikosta, mitä kaikkea he olivat tehneet; kiertäneet maailmaa ja kaikenlaisia huumehommia. Molemmat olivat tulleet uskoon jossain kohtaa.

– Markus oli yöllä pistänyt viestiä Nikolle, joka oli mökillä rukoilemassa. Niko lähti tulemaan. Oli 13.10.2016.

– Kun Niko tuli kämppään, niin aika nopeasti keskustelumme meni uskon asioihin.

Oletko uskossa?

– Niko kysyi, että olenko uskossa. Sanoin, että en ole. Markus sitten huikkasi, että olin jossain kohtaa sanonut, että ois varmaan hienoa tulla uskoon, jos semmoinen vois tapahtua.

– Sitten Niko kysyi, että haluaisinko antaa elämäni Jeesukselle. Vastasin rehellisesti: ”Kyllä mä haluan, mutta en oikeasti tiedä, miten sellainen voi muka tapahtua.”

– Niko sanoi, että laitetaan kädet ristiin ja rukoillaan. Toistin hänen perässään sellaisen Syntisen rukouksen. Siinä hetkessä vapauduin kaikesta,vaikka olinkin peliriippuvainen : Peliriippuvuuksista, alkoholista, tupakasta, huijaamisesta. Tunsin, niin kuin mun läpi olis menny joku, sisältäni kaikki musta muuttui valkoiseksi.

– Olen sen jälkeen ollut tosi onnellinen elämässäni. On tapahtunut sikaihmeellisiä asioita. Elämä on ollut hienoa. Oon saanut kämpän ja olen saanut oman elämäni ihan täysin kondikseen. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni onnellinen ihan täysin.

– Riippuvuudet hallitsivat minua ja ne veivät mua tilanteisiin. Elämäni paras päätös oli tehdä uskonratkaisu ja antaa elämäni Jeesukselle. Nyt tiedän, että se kaikki on totta, mitä olen kuullut evankeliumista. Suosittelen sulle ihan samaa.