Teemu – Pelkäsin kuuloni menetystä


Mäntsäläläisen Teemu Laakson lapsuudenkodissa kukaan ei ollut uskossa eikä perhe ollut muutenkaan uskonnollinen.
– Jeesus ei muuttanut elämääni ”hiljaa hiivittämällä” vaan kunnolla vajaa kolme vuotta sitten.
– Vuosi ennen uskoontuloani tutustuin Yhdysvalloissa uskovaan ihmiseen ja tulimme hyviksi ystäviksi. Vuosi sen jälkeen olin laivalla toisen ystäväni kanssa. Kun heräsin aamulla, huomasin, että olin menettänyt kuuloni.
– Jo kaksikymmentä vuotta sitten toisesta korvastani oli mennyt kuulo. Pelotti kovasti, kun toinenkin korva alkoi oireilla.

Tapahtumasta käynnistyi kuusi viikkoa kestänyt Teemun elämän henkisesti vaikein ajanjakso.
– Koko elämäni tyhjeni ympäriltäni. Olin rakentanut uraa, mutta romahtaisiko kaikki kuulon myötä? Menettäisinkö kodin ja kaiken muun nyt?
– Mikään ei auttanut. Sain paniikkikohtauksia. Mies, joka on tehnyt kaikenlaista ympäri maailmaa, sai paniikkikohtauksen kakunpalaa syödessään.
– 7.12.2014 tuli olo, että nyt pitää lähteä metsään. Isälläni on metsä, josta haimme aina polttopuita. Kuuntelin matkalla Samuli Edelmanin virsiä ja hengellistä musiikkia. Se jotenkin helpotti tuskaani. Puhuin itsekseni ja varmaan ylöspäinkin. Varmaan sanoin, että auta Jeesus! Nyt on niin paha paikka, että tästä ei selvitä. Herra, auta!
– Pääsin perille metsään ja pysäköin auton. Yhtäkkiä tapahtui jotakin ihmeellistä. Tuntui kuin Isän rakkaus olisi laskeutunut päälleni. Tuli tietoisuus, että tämä ei ole loppu, vaan tulen tästä selviämään ja edessä on paljon asioita. Tuntui kuin Isä pitäisi minua sylissään ja lohduttaisi, että kaikki on hyvin.

Paniikkikohtaukset jäivät metsään eikä niitä ole enää tullut. Toivo palasi elämään.
– Koko elämänkatsomukseni muuttui toisenlaiseksi. Voin sanoa, että uudestisynnyin.

Teemu luki Raamatun kuukaudessa, parissa läpi ja halusi löytää seurakunnan. Jumala veti puoleensa, johdatti ja vahvisti, että muutos on todellista, ei itse keksittyä.
– Löysin hyvän seurakunnan ja sain uusia ystäviä sieltä. Kuulo-ongelmat katosivat eivätkä ole palanneet. Koko elämä – perheyhteys ja kaikki muu – on parantunut.
– Älä pelkää niissä tilanteissa, joissa Jumala tuntuu puhuvan sinulle. Hän voi sinutkin pelastaa, kuten hän pelasti minut. Jos tulee vaikeita paikkoja, niin Herra kuulee kaikki rukoukset ja vie eteenpäin. Herra rakastaa meistä jokaista. Olen saanut kokenut sen henkilökohtaisesti ja haluan kertoa siitä muillekin.