Jaa tarina ystävällesi

Eemeli – Etsin elämän tarkoitusta

– Ennen kuin tulin uskoon, etsin tosi paljon totuutta ja minulla oli masennuskausi, kertoo helsinkiläinen Eemeli Sutelainen.

– Masennus oli aika vakavakin. Kävin ihan psykiatrisessa hoidossa sen takia. Ajattelin silloin, että siitä ei ole mitään poispääsyä. Jossain vaiheessa halusin päättää elämänikin. Onneksi en onnistunut siinä.

– Kiinnostuin YouTube-videoiden kautta psykologiasta, filosofiasta ja eksistentialistisesta filosofiasta. No se nyt on aika hieno nimi, mutta etsin kirjoista ihan hirveästi ratkaisua. Ahmin filosofian kirjoja ja muita kirjoja ja etsin elämän tarkoitusta, mutta se ei vaan löytynyt. Masennuin vaan lisää ja lisää. Pyöritin ajatuksia ja velloin masennuksessa ja melankoliassa.

– Kokeilin meditaatiota, kiinnostuin New Agesta ja tutustuin itämaisiin uskontoihin. Koetin mielen tyhjentämistä. Menin transsiinkin joskus. Mielen tyhjentäminen ei koskaan tuntunut mitenkään hyvältä, päinvastoin siitä tuli ahdistuskohtauksia. Kun olin kaikki muut mahdolliset ratkaisut käynyt läpi ja se kaikki vaan vei mua syvemmälle synkkyyteen, niin mä ostin Kalevalan ja Raamatun divarista. Luin Raamattua, ja jotenkin ne tarinat Jeesuksesta ja se, miten Jeesus kohtasi ihmisiä ja miten hän rakasti ihmisiä ja kysyi, mitä haluat, että sinulle teen, niin ne puhuivat tosi paljon mun sydämelle. Raamattu meni kaiken muun kirjallisuuden ohi, lämpö valtasi sieltä. Jossain vaiheessa huomasin, että rupesin rukoilemaan. Mä vaan rupesin tekemään sitä, koska se tuntui hyvältä.

– Raamattu on elävä kirja. Se kertoo ihmisistä, ja miten Jumala on ihmisten kanssa. Kun sitä luki, koki suurta lämpöä verrattuna kaikkeen aiempaan.

– Raamatusta Jumala alkoi osoittaa mulle, kuinka hän oikeasti rakastaa mua ja kuinka hän haluaa tehdä mun elämässä hyviä asioita ja pelastaa mut.

– Hetken aikaa mietin näitä asioita, mutta 2019 annoin elämäni Jeesukselle, ja sitten alkoi ilo vaan virtaamaan.

– Se oli semmoinen prosessi, että ihan kuin olisi huuhdeltu vanha minä pois ja tilalle tuli uusi Eemeli, joka on paljon iloisempi ja toiveikkaampi kuin vanha Eemeli.

– Kaikki masennus jäi pois rukousvastauksena: Jätin seurakunnassa kippoon rukouspyynnön, että Herra, sä näet mun tilanteen ja mä rukoilen, että sä parantaisit masennukseni. Masennus poistui vähitellen sen viikon aikana. Sen jälkeen ei enää ole ollut oireita. Mulla on nyt elämänilo ja turva Jeesuksessa. Sitä ei voi kukaan ottaa multa pois.

– Olen nykyään naimisissa, mulla on ihana työ ja elän tasapainoista elämää. Herään aamulla ilman tosi isoa harmaata pilveä mun päällä. Pystyn katsomaan tulevaisuuteen ajatellen, että siellä on hienoja asioita edessä, ja mulla on pysyvä turva elämässäni.

– Mä en olisi tässä ilman Jeesusta. Hän on pelastanut ja parantanut minut.

Lisää tarinoita