Jaa tarina ystävällesi

Suvi – Päätin uskoa, että koko Raamattu on totta

– Olen saanut syntyä maailman parhaaseen perheeseen, aloittaa Suvi tarinansa.

Suvi on kotoisin Kauhavalta ja asuu nyt Lapualla.

– Perheeni ei ollut uskovainen, mutta meillä rukoiltiin iltarukous ja luettiin myös joitakin hengellisiä kirjoja.

– Olen saanut kasvaa kristillisten vaikutteiden ympäröimänä. Kun tulin yläasteikään, perhetilanteemme muuttuivat. Isällä kehittyi alkoholismi, mikä johti tapahtumiin, jotka murensivat hänen auktoriteettiaan.

– Samoihin aikoihin kävin kavereideni kanssa Mietaan nuorisoseuralla. Siellä tapasin ensimmäistä kertaa tulevan mieheni Matin. Kun kotona oli vaikeaa, Matti pyysi viedä minut ajelulle. Niin hän teki, ja ensimmäisenä iltana keskustellessamme kävi ilmi, että molemmat rukoilimme iltaisin iltarukouksen. Kun vietimme enemmän aikaa yhdessä, rukoilimme aina yhdessä iltarukouksen.

– Muutama vuosi kului. Muutimme Etelä-Suomeen opiskelemaan, ja siellä halusimme mennä mukaan seurakuntaan. Palasimme Pohjanmaalle viikonloppuisin ja kävimme kirkossa, mutta emme saaneet täyttymystä sisäiselle kaipuullemme.

– Valmistumisen jälkeen palasimme Lapualle vuonna 2010. Matti aloitti työt serkkunsa firmassa, jonka pomo oli uskovainen. Pomo puhui luontevasti hengellisistä asioista työpäivien aikana, ja Matti kuunteli niitä. Pian meidänkin ruokapöydässämme puhuttiin Raamatusta ja Jeesuksesta, mikä alkoi ärsyttää minua pikkuhiljaa.

– En ymmärtänyt, miksi piti puhua niin paljon Jeesuksesta ja Raamatusta. Meni jonkin aikaa, ehkä pari vuotta, niin Matti soitti minulle töihin ja kysyi, että ”tulisitko kanssani illalla pomon kotiin, haluan antaa elämäni Jeesukselle”. Olin täysin ihmeissäni, että ”antaa elämänsä Jeesukselle”. Eikö me oltu jo uskovaisia? Jos joku kysyisi meiltä, uskommeko Jumalaan, niin kyllä, uskomme, mitä tässä pitää muka olla vielä jotakin muuta?

– Mutta menin Matin mukana ja seurasin, mitä hänelle tapahtuu. Sitten seuraavana päivänä Matti kysyi minulta, mitä ajattelen Jeesuksesta. Ajattelin, että jos minun pitää valita jotain, niin okei, valitsen Jeesukseen, mutta se oli enemmän järkipäätös. Uskon, että se ei riittänyt Jumalalle eikä se riittänyt minullekaan.

– Aloimme käydä helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa, ja sitten järjestettiin perheleiri toisella paikkakunnalla. Siellä oli opettamassa Matin pomo, ja minulla oli tosi negatiiviset tunteet häntä kohtaan, koska hän oli saanut aikaan muutoksen meidän perheessä.

– Sitten tämä pomo sanoi elämää muuttavat sanat raamattutunnilla. Kun hän sanoi, että kun olemme tulleet uskoon, niin uskomme, että koko Raamattu on totta. Siinä kohtaa ajattelin, että hetkinen, että kyllä olen aina ajatellut, että ne ovat hyviä tarinoita Raamatussa, mutta en ole uskonut, että ne olisivat tapahtuneet oikeasti. Mutta siinä hetkessä päätin, että okei, uskon, että koko Raamattu on totta.

– Matti oli sitten aiemmin sopinut, että hän menee kasteelle. Matti kysyi, olisiko hänet mahdollista kastaa siellä leirillä, ja se sopi pastoreille. Sitten pastorit kysyivät, haluaisiko joku muukin mennä kastettavaksi. Tämä asia oli nyt Matille auennut sataprosenttisesti Raamatusta, ja koska se tuli minullekin ajankohtaiseksi, niin päätin mennä myös.

– Tämä pomo, josta en tykännyt yhtään, kastoi minut siellä, ja sitten myös Matti kastettiin. Menimme lämmittelemään saunan lauteille sen jälkeen. Tämä pomo oli siellä lauteilla myös, ja yhtäkkiä tajusin, kun katsoin häntä, että multa oli riisuttu kaikki se viha ja ärtymys, mitä minulla oli häntä kohtaan. Uskon, että siinä tapahtui elämässäni uudestisyntyminen. Ensimmäistä kertaa annoin luvan Jumalalle tehdä sen, mitä hän haluaa tehdä elämässäni, ja luovutin ohjat hänelle.

– Siitä päivästä lähtien olen saanut opetella tuntemaan Jeesusta paremmin, opetella luottamaan Jumalaan ja Jumala on vaikuttanut monia asioita elämässäni. Yksi tärkeimmistä on ollut se, että minun ja isäni välinen suhde sai eheytyä. Sain voiman antaa isälle anteeksi, ja saimme monia hyviä vuosia yhdessä ja paljon muitakin asioita. – Jumala on esimerkiksi poistanut minulta aivan järkyttävän esiintymispelon, josta kärsin koko lapsuuteni. Jumala on ennen kaikkea vaikuttanut sen, että saan elää rauhassa Jumalan kanssa, ja vaikuttanut sen, että haluan myös kertoa Jumalan rakkaudesta kaikille ihmisille. Kertoa sen, että hyvät teot eivät vie meitä taivaaseen, eikä pahoja tekoja välttämällä myöskään päästä taivaaseen. Vaan yksin Jeesuksen sovitustyöhön turvautumalla meillä on mahdollisuus saada synnit anteeksi ja päästä osalliseksi ikuisesta elämästä.

Lisää tarinoita