Jaa tarina ystävällesi

Jacques – Olin ujo ja koulukiusattu

– Olen kotoisin Etelä-Afrikasta ja tulin Suomeen 1991, kertoo lapualainen Jacques.

– 11-vuotiaana puhetaitoni katosi kokonaan. Sitä kesti noin vuoden. Kun sain puhetaitoni takaisin, änkytin hirveästi. Minusta tuli ujo ja sisäänpäin kääntynyt. En tiennyt, miten elää, olin ihan toivoton.

– Isäni oli siihen aikaan mekaanikko. Paikallisen seurakunnan pastorin auto meni rikki ihan isäni pajan edessä. Isäni auttoi häntä ja toi auton kotiin. Pastorin vaimo tuli hakemaan auton ja kutsui meidät seurakuntaan. Menimme kuuntelemaan sinne ensimmäistä kertaa. Kuulin ensimmäistä kertaa evankeliumin, hyvän uutisen, että Jeesus kuoli minun puolestani.

– Olin kiltti poika, joten miksi tarvitsisin Jeesusta? Olin tottelevainen, en juonut enkä tupakoinut. Mutta kun kuuntelin sanaa, jokin sisälläni sanoi, että tarvitsen Jeesusta. Kun tuli kutsu, annoin elämäni Jeesukselle.

– Seuraavana päivänä menin kouluun.  Olin koulussa aika pahasti kiusattu, ja mun ainoa puolustusmekanismi oli silloin, että mä kiroilin heille. Totta kai kiusaajat nauttivat siitä, kun saivat minut kiroilemaan. Sinä maanantaina minua alettiin taas kiusata. Yritin kiroilla, mutta yhtäkään kirosanaa ei tullut suustani, ei edes mieleeni.

– Yhtäkkiä hoksasin edellisen päivän päätökseni: olen pelastettu, kristitty. Ympärilleni ja sisälleni tuli valo. Olin täynnä Jumalan rakkautta. Aloin siinä hetkessä vaan hymyilemään.

– Kiusaajat olivat ärtyneitä, koska he eivät saaneet minusta irti samaa reaktiota kuin ennen. He lähtivät pois.

– Menin tauon jälkeen luokkaan ja nostin käteni. Opettaja ihmetteli, mitä asiaa minulla oli. Nousin seisomaan ja sanoin ilman änkyttämistä: Menin eilen seurakuntaan ja annoin elämäni Jeesukselle. Sitten istuin alas.

– Uskoon tulo oli paras ratkaisu, jonka olen ikinä elämässäni tehnyt. Toinen on, kun menin naimisiin vaimoni kanssa. Uskoon tuleminen vaikutti elämääni niin totaalisesti, että en tiedä, missä olisin tänä päivänä ilman Herraa.

– Ryhdyin kouluaikana lukemaan sanaa ja rukoilemaan. Halusin tietää, kuka elämääni vaikuttanut Jumala on. Nuorisoryhmässämme oli eräs nuori mies, joka toi mulle ylistyslevyjä, ja myös ylistys muutti mun elämää.

– Koulun jälkeen menin puolustusvoimiin. Eräänä yönä näin unen, että olin korjaamassa verkkoa meren rannalla. Unessa näin miehen, joka sanoi, että seuratkaa minua. En nähnyt hänen kasvojaan, mutta näin hahmon sisällä punaista, joka oli samaa rakkautta, jota tunsin, kun tulin uskoon. Rakkaus kulki lävitseni aaltoina.

– Kuuntelin erään kuuluisan saarnaajan kasettia. Hän sanoi keskellä kasettia, että kasettia kuuntelee henkilö, joka on nähnyt tällaisen ja tällaisen unen. Hän kuvaili näkemääni unta. Saarnaaja sanoi, että Herra on kutsumassa sinua työhönsä.

– Kerroin seurakunnassa tämän eräälle vanhalle mummolle. Hän sanoi, että Herra kutsuu sinua menemään raamattukouluun.

– Menin raamattukouluun. Mulla oli suunnitelma opiskella teologiaa ja ryhtyä laivaston papiksi. Mutta eräs suomalainen nainen muutti koko elämäni suunnan. Tai sanotaan näin, että Jumala muutti elämäni suunnan. Asetuin Suomeen ja menin naimisiin. Ja nyt meillä on kolme lasta. Elämä täällä Suomessa on mennyt myrskyjen läpi. Mutta Herra on ollut aina mukana.

–  Herra avasi ovia, ja lähdimme ulkomaille Arabiemiraatteihin neljän vuoden projektiin ja Malediiveille vuoden projektiin. Olin englannin kielen opettaja ja vaimo oli myös koulussa opettajana. Herra käytti meitä aivan mahtavasti puhumaan ja todistamaan siirtolaisille, joita käytetään paljon työvoimana. Arabiemiraateissa sain kunnian päästä mukaan lähetyskursseille, joilla opin, miksi Jumala haluaa käyttää meitä olemaan todistajina muille ihmisille ja maailmalle. Löysin uutta intoa, kuin laput olisi otettu pois mun silmistä, ja näen maailman niin kuin Jumala näkee maailman, miten paljon hän rakastaa ja haluaa pelastaa ihmisiä.

– Tulimme takaisin Suomeen ja perustin taksiyrityksen. Monenlaisia ihmisiä hyppää taksiin, ja Herra on antanut mahtavia tilanteita. Olen istunut sairaiden vieressä ja kuunnellut heidän tarinoitaan. Saan myös kertoa omasta elämästäni, miten hyvä Jumala on ollut.

– Olen saanut kunnian rukoilla sairaiden puolesta ja rohkaista ihmisiä, että älä menetä toivoasi. Olen oman elämäntarinani kautta voinut kertoa, miten Jumala muutti minut 11–14-vuotiaana, kun olin ujo, sisäänpäin kääntynyt ja kiusattu. Jos Jumala muutti minun elämäni, niin hän voi muuttaa myös sinun elämäsi.

Lisää tarinoita