Jaa tarina ystävällesi

Minna – En osannut edes rukoilla

– Minulla oli aviomies, lapsi, omakotitalo, kun olin 30-vuotias. Silti kaipasin jotakin aitoa ja alkuperäistä. Etsin sitä ihan vääristä paikoista, Egyptistä ja astrologilta, kertoo espoolainen Minna.

– Istuin kampaajan tuolissa, ja yhtäkkiä hän sanoi mulle, että hän on tullut uskoon. Ihmettelin, että miksi ihmeessä? Sit hän sanoi mulle, että sinäkään et voi tulla uskoon, ellei sulla ole Jeesus sydämessä. Hän antoi mulle kirjan ”Yksi ainoa elämä” ja sanoi, että kulje vaan ristin tietä, niin löydät kyllä totuuden. Menin kotiin ja luin kirjan saman tien.

– Lähdin ulos, koska tämä juttu oli niin suuri. Jumala oli puhunut mulle niiden raamatunlauseiden kautta, ja tunsin, että olen täysin syntinen, olen ollut erossa Jumalasta koko mun aikuiselämäni, enkä ollut tiennyt sitä.

– Mun täytyi saada tästä selvä. Jumalalta pitää kysyä, että mitä tämä on. En osannut edes rukoilla. Rippikoulussa oli pitänyt pakosti opetella Isä meidän -rukous, ja aloin rukoilla sitä painokkaasti. Tarkoitin joka sanaa! Jeesus, mä haluun, et sä armahdat mua! Jumala, joka oot Jeesuksen isä, kuule mua.

– Samassa, kun pääsin rukouksen loppuun, näin näyn taivaalla. Se oli kuin elokuvanauha, siellä olivat kaikki mun synnit, ja huusin: ota mut Jumala, jos vain huolit! Samalla hetkellä näin toisen näyn. Jumala näytti mulle kaksi rautatietä ja kaksi junaa. Ne menivät kiihtyvällä nopeudella eteenpäin. Junat erkanivat toisistaan, ja viime tipassa hyppäsin väärästä junasta oikeaan junaan, taivaaseen menevään junaan. Samassa mulle tuli valtava rauha, semmoinen rauha, jota en ollut ikinä kokenut, jota olin kaivannut aina lapsuudesta lähtien. Olin kuin pumpulissa. Olin kuin puoli metriä ylös maanpinnasta. Juoksin kotiin ja kerroin mun miehelle, että tiedätkö mitä, mä olen tullut uskoon, olen ottanut Jeesuksen mun sydämeen.

– Sen jälkeen Jeesus on parantanut mun sisintä, mun vanhoja haavoja, ja Jeesus on armahtanut mua. Olen saanut vähän oppia tietämään, mitä Jumalan armo oikeasti on, kun se on niin valtavan suuri, ja se kuuluu ihan jokaiselle, koska Jeesus on kuollut meidän jokaisen puolesta.

– Saamme seurakunnasta käydä tiiminä kohtaamassa ihmisiä kaduilla, rikkinäisiä ihmisiä, nuoria, narkomaaneja, muslimeja. Saamme kertoa Jeesuksesta ja kysyä, mitä sulle oikeesti kuuluu, ja me kuunnellaan heitä. Saamme rukoilla heidän puolesta ja kertoa, että Jeesus rakastaa.

– Jeesus rakastaa suakin. Jeesus rakastaa sua iankaikkisella rakkaudella ja kutsuu sua taivaan kotiin.

Lisää tarinoita