1. askel – valtakunnan vaihto​

Tervetuloa Jeesuksen Kristuksen seuraan! Haluan onnitella sinua. Olet mahdollisesti viime aikoina antanut elämäsi Jeesukselle Kristukselle ja rukoillut pelastusrukouksen, jossa sanoit Herralle: ”Jeesus, tule sydämeeni asumaan, anna minulle minun syntini anteeksi.” Olet tehnyt elämäsi tärkeimmän ja kauaskantoisimman päätöksen.

Ensimmäinen askel uuteen elämään on tiedostaa, mitä sinulle oikeastaan on tapahtunut. Olet kokenut valtakunnan vaihdoksen. Raamattu opettaa, että jokainen ihminen, joka ei ole Jeesuksen Kristuksen oma, on ollut ennen sielunvihollisen hallintavallan alla. Uskoon tullessa valtakunta on siis vaihtunut. Uskoon tullessa omistaja on vaihtunut ja uskoon tullessa sinun elämäsi herra on vaihtunut. Raamatussa meille sanotaan Efesolaiskirjeen luvussa kaksi:

”Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä.
Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat. Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti,
että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu.”

Sinulla on nyt valtakunta vaihtunut. Jeesus Kristus on sinun Herrasi ja Hän on herättänyt sinut hengellisesti eloon.

Tärkeä asia tiedostaa on se, että me kaikki olemme syntisiä. Roomalaiskirjeen luvussa 3, jakeessa 23 sanotaan: ”kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”.
Ja vielä Roomalaiskirje luku 6, jae 23 sanoo, että: ”synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa”. Eli kaikki olemme syntisiä, ja tämän synnin seuraamuksena, ikävä kyllä, jokaisen ihmisen kohtalo ilman Kristusta on iankaikkinen ero elävästä Jumalasta.

Mutta seuraava tärkeä asia on tiedostaa, että Jumala järjesti pelastussuunnitelman. Jeesus tuli taivaasta maan päälle, kuoli ristillä meidän puolestamme ja sovitti ristillä kuollessaan koko maailman synnin. Tämän pelastuksen sinä olet saanut ottaa vastaan.

Kaksi asiaa on tapahtunut: olet tehnyt parannuksen, niin kuin Jeesus opetti: ”tehkää parannus”. Parannus on tarkoittanut sekä suunnanmuutosta että myös mielenmuutosta. Ennen olit selkä kohden Jumalaa, nyt olet kääntynyt Jumalaan päin. Mutta pelastus otetaan ennen kaikkea uskon kautta vastaan. Raamattu sanoo: ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.” Ja Roomalaiskirjeessä sanotaan: ”sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan”.

Usko Jeesukseen tarkoittaa sitä, että olet sydämestäsi laittanut turvan Jeesuksen sovintotyöhön ja olet vastaanottanut Hänet sydämeesi. Jos kuitenkin nyt katsot tätä ohjelmaa etkä ole varma, että Jeesus on elämäsi Herra tai ehkä haluat varmistua tästä asiasta, rukoile kanssani tämä pelastusrukous:
Herra Jeesus Kristus. Minä uskon, että Sinä olet Jumalan Poika. Kiitos, että kuolit puolestani ristillä ja sovitit minun syntini. Herra, olen syntinen ihminen, anna minulle minun syntini anteeksi. Jeesus, tule sydämeeni asumaan ja poista sieltä kaikki paha. Tänä päivänä suullani tunnustan: Jeesus Kristus on minun Herrani, minä päätän seurata Jeesusta. Kiitos Jeesus, että kuulit rukoukseni. Aamen.

————–

Teksti perustuu Marko Selkomaan kirjaan Askeleet uuteen elämään (Aikamedia, 2014).

1. askel – valtakunnan vaihto​

2. askel – armahtava ja rakastava Jumala

3. askel – rukoile päivittäin

4. askel – lue Raamattua

5. askel – mene kasteelle

6. askel – hakeudu seurakuntaan

7. askel – ota vastaan Pyhän Hengen täyteys

8. askel – kerro toisille uskostasi

Lopuksi