4. askel – lue Raamattua

Raamattu on Jumalan ihme. Noin 1600 vuoden aikana 40 kirjoittajaa on kirjoittanut 66 teosta. Eli Raamattu on itse asiassa 66 kirjan kirjasto. Jumala on antanut meille tämän kirjastonsa – jota Raamatuksi kutsutaan – rakkauskirjeeksi, jossa voimme nähdä Jumalan pelastussuunnitelman ihmiskuntaa kohtaan: Jumalan rakkauden sinua ja minua kohtaan, kun hän lähetti poikansa Jeesuksen.

Toiseksi voimme sanoa, että Raamattu on kuin karttakirja, joka opastaa meille elämässä oikean tien, kuinka tulee elää ja olla.

Kolmanneksi voimme sanoa, että Raamattu on kuin auton tai jonkin muun kojeen opaskirja, käsikirja oikeaan elämiseen. Nyt kuitenkin on tärkeää, että juuri sinä, joka olet antanut elämäsi Jeesukselle, alat lukea Raamattua.

Jumalan Sana vaikuttaa. Raamatussa Heprealaiskirje luku 4 jae 12 sanoo, että Jumalan Sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Myös Raamatussa meitä kehotetaan niin kuin vastasyntyneitä lapsia janoamaan Sanan maitoa. Siksi on tärkeää, että kaivat oman Raamattusi esiin ja alat lukea Jumalan Sanaa. Tästä Jumalan Sanan lukemisesta saat voiman elää voitollista uskovan elämää. Psalmissa 119 meille esitetään kysymys: kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Vastaus: siten, että hän noudattaa sinun Sanaasi. Psalmi 119 lisää: ”Minä kätken sinun Sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan.”

Jumalan Sana antaa meille voiman elää voitollista kristillistä elämää ja antaa meille ravinnon omassa hengellisessä elämässämme. Haluan antaa sinulle muutaman käytännöllisen ohjeen kuinka Sanaa voi lukea.

Ensimmäinen ohje on starttiohjelma: Jos olet vasta tullut uskoon, niin aloita lukeminen Uudesta testamentista Markuksen evankeliumista. Kun olet lukenut Markuksen evankeliumin, lue Apostolien teot. Markuksen evankeliumissa näet kuvan Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme. Apostolien teoissa näet kuvan siitä, miten ensimmäinen kristillinen seurakunta, Jumalan perhe, eli ja vaikutti yhdessä. Sen jälkeen lue Roomalaiskirje, jossa selvitetään selkeimmällä tavalla kristillinen perusoppi.

Jos tahdot mennä pidemmälle näiden alkuaskeleiden jälkeen, niin seuraava askel on viiden askeleen lukuohjelma.

Viiden askeleen lukuohjelma tarkoittaa sitä, että kun Raamatussa on kaksi osaa, Vanha testamentti ja Uusi testamentti, niin lue Raamattua viidestä eri kohdasta yhtä aika joka päivä yksi luku.

Lue yksi luku Vanhasta testamentista

  1. Mooseksen kirjasta eli Raamatun alusta.
  2. Psalmien kirjasta, jota kautta voit tutustua Raamatun runo- ja viisauskirjallisuuteen.
  3. Jesajan kirjasta, jota kautta saat tutustua profeetalliseen kirjallisuuteen.

Lisäksi lue Uudesta testamentista yksi luku

  1. Matteuksen evankeliumista
  2. Roomalaiskirjeestä

Tällä tapaa pääset alkuun. Voit käydä myös hakemassa internetistä Raamatunlukuohjelmia. Sieltä näet, kuinka Raamatun voi lukea läpi vaikka kerran vuodessa.

Lue Raamattua. Avaa Raamattusi jo tänään!

————–

Teksti perustuu Marko Selkomaan kirjaan Askeleet uuteen elämään (Aikamedia, 2014).

1. askel – valtakunnan vaihto​

2. askel – armahtava ja rakastava Jumala

3. askel – rukoile päivittäin

4. askel – lue Raamattua

5. askel – mene kasteelle

6. askel – hakeudu seurakuntaan

7. askel – ota vastaan Pyhän Hengen täyteys

8. askel – kerro toisille uskostasi

Lopuksi