6. askel – hakeudu seurakuntaan

Me tarvitsemme toisiamme. Ei ole hyvä olla yksin. Niin kuin luonnollisessa elämässä, lapsi syntyy perheeseen, jossa on sisaret ja veljet, isä ja äiti ympärillä. Samalla tapaa hengellisessäkin elämässä sinusta on nyt tullut Jumalan lapsi. Taivaallinen Isä, Jumala, on sinun isäsi, ja toiset uskon ystävät ovat sisariasi ja veljiäsi. Me saamme yhdessä, perheenä, palvella Herraa.

Galatalaiskirjeessä luku 3 sanotaan: ”Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen.”

Efesolaiskirjeessä luvussa 2 sanotaan: ”Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen.”

Nyt, kun olemme Jumalan perhettä eli osa Kristuksen seurakuntaa, niin seurakunnassa on tärkeitä toimintoja ja asioita, jotka auttavat sinua rakentumaan uskossa.

Apostolien teoissa luvussa 2 jakeissa 41–47 kuvataan kristillisen alkuseurakunnan toimintaa.

Seurakunnassa

  • Opetetaan Jumalan sanaa. On tärkeää kuulla, kun pastorit, vanhimmat ja sanan opettajat kertovat meille siitä, kuinka voimme rakentua uskon elämässämme. Kuten muistat, Raamatun lukeminen ja Raamatun opiskelu on meille kuin ruokailua, ravintoa meidän hengelliselle ihmisellemme.
  • Koetaan keskinäistä yhteyttä. Me voimme jakaa surumme, huolemme, murheemme toistemme kanssa. Me voimme olla rohkaisemassa toisiamme. Voimme iloita toistemme kanssa. Tällä tapaa me kasvamme kristittyinä.
  • Nautitaan ehtoollista. Jeesus Kristus asetti ehtoollisen. Leipä muistuttaa meitä Kristuksen murretusta ruumiista. Viini muistuttaa meitä verestä, joka on meidän puolestamme vuodatettu. Tällä ihmeellisellä tavalla Jumala haluaa ehtoollisen välityksellä muistuttaa mikä on uskomme perusta, että Jeesus kuoli puolestamme Golgatan ristillä ja olemme armosta pelastetut.
  • Rukoillaan ja ylistetään Jumalaa. On hieno asia, että saat yhdessä toisten Jumalan lasten kanssa palvoa ja kiittää Jeesusta ja tuoda omat tarpeesi anomisessa ja rukouksessa Jumalalle. Sana on sanonut, että missä kaksi tai kolme on koolla Jeesuksen nimessä, siellä hän on heidän keskellään.
  • Koetaan Jumalan apua ja kosketusta. Kun seurakunnassa rukoilemme toistemme puolesta, saamme nähdä, että Jumala vastaa rukouksiin ja auttaa meitä.
  • Seurakunta vie evankeliumia eteenpäin ja se on yksi tärkein asia.

Hakeudu siis pian seurakuntaan. Näillä nettisivuilla on linkki, josta näet yhteystietoja seurakunnista. Hakeudu seurakuntaan, joka opettaa sinulle Jumalan sanaa ja jossa saat kokea uskovien yhteyttä. Näin voit kasvaa uskossasi.

————–

Teksti perustuu Marko Selkomaan kirjaan Askeleet uuteen elämään (Aikamedia, 2014).

1. askel – valtakunnan vaihto​

2. askel – armahtava ja rakastava Jumala

3. askel – rukoile päivittäin

4. askel – lue Raamattua

5. askel – mene kasteelle

6. askel – hakeudu seurakuntaan

7. askel – ota vastaan Pyhän Hengen täyteys

8. askel – kerro toisille uskostasi

Lopuksi

Löydä seurakunta