8. askel – kerro toisille uskostasi

Raamatussa Roomalaiskirjeen luvussa 10 meille sanotaan: ”Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen.”

On hyvin tärkeää, että et pelkää kertoa uskostasi toisille. Sinulle on annettu Pyhän Hengen voima uskon jakamiseen.

Moni ihminen on pelännyt tai hävennyt uskoaan. Ja kun ei ole uskaltanut kertoa Jeesuksesta ystäville, on uskon lamppu alkanut sammua pikku hiljaa. Sen tähden on hyvin tärkeää, että kun olet vastaanottanut Jeesuksen, tunnustat uskosi. Kerro jollekin lähimmäisellesi, että uskot Jeesukseen Kristukseen pelastajanasi ja Herranasi.

Tämä ei ainoastaan tuo voimaa ja rohkeutta sinun elämääsi, vaan sillä on toinen hyvin tärkeä puoli: sinun lähimmäisesi tarvitsevat Jeesusta. Sinun lähimmäisesi odottavat, että saisivat kuulla evankeliumin.

Ajattele asiaa näin: Sinä olet löytänyt maailmankaikkeuden tärkeimmän aarteen. Olet löytänyt kaikkein kallisarvoisimman asian: Tietoisuuden siitä, että ihminen voi saada synnit anteeksi, elää tässä ajassa Jumalan kanssa ja ennen muuta päästä iankaikkiseen elämään ja elää iankaikkisesti Jumalan seurassa. Sinä olet löytänyt tämän aarteen. Älä siis pidä tätä aarretta sisälläsi, vaan kerro lähimmäisillesi, kuinka sinä olet löytänyt Jeesuksen. Jaa oma kertomuksesi, miten sinä vastaanotit Vapahtajan. Kukaan ei voi vähätellä sinun todistustasi, kukaan ei voi tehdä sinun henkilökohtaista kokemustasi tyhjäksi. Jaa uskoasi rohkeasti toisille. Lisäksi Raamattu opettaa meille: ”…olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa” (1. kirje Korinttolaisille 15:58). Lisäksi Raamattu sanoo: ”Olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on.” (1. Pietarin kirje 3:15).

Kerro siis lähimmäisellesi Jeesuksesta. Kerro oma todistuksesi, miten itse olet vastaanottanut Jeesuksen. Kysy, tahtooko hän antaa elämänsä Jeesukselle. Ja jos hän tahtoo, johdata hänet pelastusrukoukseen. Siunausta sinulle!

————–

Teksti perustuu Marko Selkomaan kirjaan Askeleet uuteen elämään (Aikamedia, 2014).

1. askel – valtakunnan vaihto​

2. askel – armahtava ja rakastava Jumala

3. askel – rukoile päivittäin

4. askel – lue Raamattua

5. askel – mene kasteelle

6. askel – hakeudu seurakuntaan

7. askel – ota vastaan Pyhän Hengen täyteys

8. askel – kerro toisille uskostasi

Lopuksi