Lopuksi

Haluan muistuttaa sinua, että nyt kun olet antanut kätesi Jeesuksen käteen ja tullut uskoon, niin kestä vahvana loppuun asti.

Muista, että Jeesus ei hylkää sinua koskaan. Hän ei jätä alkamaasi työtä sinussa kesken. Jeesus ei ole suunnitellut, että hän olisi pelastajasi vuoden tai jonkin tietyn ajanjakson elämässäsi ja vaikeuksien tullessa hän jättäisi sinut. Ei niin. Jeesus on suunnitellut olevansa sinun kanssasi aina, iankaikkisesta iankaikkiseen.

Muistan, kun olin tullut uskoon 13-vuotiaana poikasena. Olin edellisenä iltana rukoillut äitini kanssa: ”Jeesus, tule sydämeeni asumaan.” Kun seuraavana aamuna äitini lähti töihin ja olin vielä unissani sängyssäni, äitini kuiskasi minulle jotakin, jonka vielä tänäänkin vuosikymmenten jälkeen muistan: ”Marko, muista, Jeesus Kristus vie alkamansa työn sinussa päätökseen.” Muistan tuon vieläkin ja myöhemmin, kun luin omaa Raamattua, huomasin, että sehän on Jumalan sana Filippiläiskirjeen luvussa 1, jae 6: ”Minä luotan siihen, että Jumala, joka on teissä aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä.”

Jeesus vie työnsä päätökseen sinussa. Hän ei jätä sinua koskaan. Muista: Kun Jeesus on tullut sydämeesi asumaan, niin hän pitää sinut omanaan. Jeesus sanoo sinulle Johanneksen evankeliumin luvussa 6: ”Jokainen, jonka Isä antaa minulle, tulee minun luokseni, ja sitä, joka tulee minun luokseni, minä en ikinä heitä ulos. Lähettäjäni tahto on, etten kadota yhtäkään niistä, jotka hän on minulle antanut, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä.”

Uskoa ei verrata sadan metrin juoksuun, joka on pikainen pyrähdys, vaan uskoa Jeesukseen verrataan maratonjuoksuun. Kysymys on pitkänmatkan juoksusta, siitä, että kestävästi kilvoittelemme loppuun asti, siihen asti, kunnes me näemme Jeesuksen taivaassa.

Jumala siunatkoon sinua askeleissasi uudessa elämässäsi.

————–

Teksti perustuu Marko Selkomaan kirjaan Askeleet uuteen elämään (Aikamedia, 2014).

1. askel – valtakunnan vaihto​

2. askel – armahtava ja rakastava Jumala

3. askel – rukoile päivittäin

4. askel – lue Raamattua

5. askel – mene kasteelle

6. askel – hakeudu seurakuntaan

7. askel – ota vastaan Pyhän Hengen täyteys

8. askel – kerro toisille uskostasi

Lopuksi