7. askel – ota vastaan Pyhän Hengen täyteys

Jumala on tarkoittanut meidät elämään Hänen yhteydessään niin, että meillä on voima toteuttaa Hänen tahtoansa, elää kristityn elämää ja kertoa Hänestä toisille. Apostolien teoissa luvussa 1 jakeessa 8 Jeesus sanoo: ”Vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” Eli Jumalan Pyhä Henki on annettu uskoville voimaksi todistajan tehtävää varten.

Joku raamatuntutkija onkin sanonut, että Apostolien teot voitaisiin kuvailla kolmella sanalla: ylös, alas ja ulos. Tämä tarkoittaa sitä, kun Jeesus meni ylös, takaisin Isän luokse, niin Isä lähetti merkkinä tästä Pyhän Hengen alas seurakunnan päälle, ja tämän seurauksena seurakunta menee ulos, todistamaan Jeesuksesta Kristuksesta.

Pyhä Henki on annettu voimaksi. Pyhän Hengen täyteys on lupaus, joka kuuluu kaikille Jumalan lapsille. Apostolien tekojen luvussa 2 helluntaipäivän tapahtumien jälkeen, kun Pietari on pitänyt saarnan, Raamattu sanoo, että ihmiset saivat piston sydämeensä ja kysyivät ”mitä meidän pitää tehdä?” Silloin Pietari sanoi: ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.” Eli Pyhällä Hengellä täyttyminen on lahja, jonka Jeesus Kristus on antanut kaikille uskoville. Ei ole kysymys sinun ansiostasi, vaan lahjasta. Niin kuin pelastus on lahja, myös Pyhällä Hengellä täyttyminen on Jeesuksen antama lahja sinulle.

Tämän jälkeen Pietari selvitti kenelle tämä lahja kuuluu. Hän katsoo kuulijakuntaa ja sanoo, että te saatte Pyhän Hengen lahjan. Tämä kuuluu kaikille niille, jotka paikalla ovat. Tämä kuuluu teidän lapsillenne. Sitten Pietari sanoo jotain hyvin merkittävää: ”Tämä lupaus kuuluu kaikille, jotka kaukana ovat ja ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.” Eli lahja kuuluu kaikille uskoville ja se voidaan ottaa vastaan.

Pyhän Hengen täyteys on lahja, joka tuo voiman uskovan elämään. Tästä on Raamatun opetuksen mukaisesti yleisin merkki kielillä puhuminen. Kun sinun puolestasi rukoillaan, Pyhä Henki täyttää sinut. Jeesus täyttää sinut Pyhällä Hengellä ja merkkinä tästä Hän voi antaa ajatuksiisi tai suuhusi vieraskielisiä sanoja. Raamattu opettaa Apostolien tekojen toinen luku jae 4: ”Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua vierailla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.”

Apostolien tekojen luvussa 19 kerrotaan, että kun apostoli Paavali rukoili Efesossa opetuslasten puolesta, he täyttyivät Pyhällä Hengellä ja ylistivät Jeesusta vierailla kielillä. Sama ilmenee myös Apostolien tekojen 10. luvussa Korneliuksen kodissa.

Pyydä nyt siis jotakuta uskovaa rukoilemaan puolestasi. Pyydä, että saisit täyttyä Pyhällä Hengellä. Ja ihan siellä kotona ala kiittää Jeesusta Pyhän Hengen täyteyden lahjasta. Pyhä Henki nostaa ajatuksiisi tai suuhusi vieraskielisiä sanoja. Lausu ne, ylistä Jeesusta vierailla kielillä, anna Jeesuksen täyttää sinut Pyhällä Hengellä, ja saat voiman todistajan tehtävää varten.

Täyty siis Pyhällä Hengellä.

————–

Teksti perustuu Marko Selkomaan kirjaan Askeleet uuteen elämään (Aikamedia, 2014).

1. askel – valtakunnan vaihto​

2. askel – armahtava ja rakastava Jumala

3. askel – rukoile päivittäin

4. askel – lue Raamattua

5. askel – mene kasteelle

6. askel – hakeudu seurakuntaan

7. askel – ota vastaan Pyhän Hengen täyteys

8. askel – kerro toisille uskostasi

Lopuksi